"Prototypen på sang, guitar og harmonika, kan du godt glemme alt om!"
  BERLINGSKE TIDENDE

Klik også på "Koncerter"

Bente og Leif har spillet sammen
siden 1985 og fejrer således om
få år 40 års jubilæum
!

Både spillesteder, festivals, kursuscentre, kongresser, skolebørn og foreninger i hele Danmark, har gennem de næsten fire årtier nydt godt af de to talentfulde musikeres alsidige optræden og repetoire. Et repetoire, hvor de blander lige dele alvor, humor, eftertænksomhed, grin, stilhed og gang-i-den. Efterhånden med hovedvægten på deres egne sange og melodier, men krydret med både Jeppe Aakjær, Sigfred Pedersen, Halfdan Rasmussen, Benny Andersen, Wiehe og Afzelius.

I en verden, hvor medierne får os til at tro at dommedag er nær, står Bente og Leif stadig for et positivt livssyn uden at forfalde til hverken at blive lalleglade eller ligeglade.
De leverer mere professionelle end nogensinde deres viseshow, hvor sange og melodier, vise ord og sprøde kommentarer afløser hinanden, og som en anmelder udtrykte det: "Det er ikke holdningsløse tidende!".

Musikalsk er stilen enkel og nærværende og alligevel fyldt med overraskelser undervejs. Især fordi Leif er en usædvanlig harmonikaspiller, der gennem årene har overbevist mangen en skeptiker om, at dette instrument kan andet og mere end sømandsvalse - især når det trakteres af ham! Og så er det vellyd hånd i hånd med den kant, der gør at budskabet i sangene når igennem.

Udover turneer i ind- og udland samt en del radio og TV-optrædender har Bente og Leif også fundet tid til at udgive 12 CD'er - og en LP!  Alle med flotte anmelderroser til følge!

 Klik også på "Udgivelser"

"Samarbejdet mellem Bentes sang og Ernstsens nuancerede harmonikaspil
er præget af den smukkeste indbyrdes fortrolighed...."   
                         POLITIKENTurnerer også i Norge

Bente skriver i våren 2016 på sit beste norsk ;o) :

Har du lyst på en ALDELES FANTASTISK UNDERHOLDENDE og VISELIG kveld?
Med trekspil som du aldrig hadde tenkt at det kunne lyde.
Og sanger, der får dig til at le, tenke, grine og le igjen.
Og ikke minst får dig til at synge selv!!
Ja, så bare MÅ du komme til én av konserterne vore, når vi igjen spiller i Norge.
For vi lover, at det er det, som kommer at skje! 
Men ak, kanskje det er alt for langt ifra der du bor... :-(
....men så kjenner du kanskje noen i nærheten, som selvklart kunne tenke sig at komme,
og som du derfor gjerne vil informere....  :-)
Det håper vi veldig mye at du gjerne vil gjøre.
Men allerbest om vi kunne få se dig til konsert!

Og i punktet "Kalender" er en oversikt over den koselige 5-konserters-turnéen vår.En koncert med Bente og Leif i Norge er som man oplever den i Danmark; et medrivende repetoire,  hvor vise ord og sprøde kommentarer blander sig med et repetoire, der i høj grad består af egne sange og kompositioner, men også rumme andre gode sangskrivere og vise visedigteres værker. Og efter mere end 30 år og i en verden, hvor medierne får os til at tro at dommedag er nær, står Bente og Leif stærkere end nogensinde for et positivt livssyn uden at forfalde til hverken at blive lalleglade eller ligeglade.  Og professionelt leverer de den helt rette blanding af humor og alvor - nyt og velkendt.

Men det særlige, når koncerten foregår i Norge er, at så lægger Bente og Leif især vægt på den del af deres repetoire, der bygger bro mellem de to gamle broder-lande, og er meget opmærksomme på, at det de synger og spiller er let tilgængeligt sprogligt for nordmænd. Ja, nogle gange er introduktionerne på klingende norsk! For da Bente som 17-årig boede et år i Oslo blev det til et livslangt kærlighedsforhold mellem hende og Norge, og det skinner tydeligt igennem nu hvor den varme linie er genoprettet.

På deres mange CD´er skinner det også tydeligt igennem: "Mod den næste morgen" rummer flere af Jonas Fjeld's sange på dansk. Bl.a. "Engle i sneen", på "Ovenover Alting" har de haft gode musikalske venner som bl.a. Lillebjørn Nilsen og Torhild Ostad (samt svenske Mikael Wiehe!) på besøg.  I Maj 2006 udkom "Den niende udsigt", som indeholder flere danske versioner af norske viser - bl.a. Lillebjørn's "Trold!" og Vidar Sandbeck's "Blådansen".
Desuden var der et fint samarbejde mellem Bente og Leif og den dansk-boende norske sangskriver Kalle Zwilgmeyer, der døde i september 2010. Leif medvirkede som akkompagnetør på flere af hans CD'er og Bente har oversat en hel del af hans fantastiske tekster. Der har været mindst én af disse med på alle CD'er siden 2003, og to gange har hans sange lagt titel til; "Julefluen" og "Lidt røg fra Vorherres cigar" (En pust fra Vorherres cigar).


Det er foreløbigt blevet til 7 Norges-turneer hvor de bl.a. har besøgt

Bragdøya Kystlag
Flekkefjord Museum
Flekkefjord Kino m. Flekkefjord Sangforening
Victoria Viseklub i Lillesand
Viseklubben Oss i Arendal
Josefine i Oslo
Modum Bad
Skåtøy Viseklub
Skåtøy Vise og Poesi Festival
Vidar Sandbeck-festivalen i Skogsmuseet i Elverum
Kulturfabrikken i Mandal
8th Avenue i Farsund
Grimstad Viseklub
Sandøya Viseklub
Bokhotellet, Lyngørporten