¤ . Workshops i firmaer og virksomheder

¤ . Sangskriver-workshops

¤ . Skrivekurser for alle skriveglade

BOOKING: Tlf 2165 0163


Generelt om en griflende workshop og et skrivende kursus med Bente!
Bente en usædvanlig underviser og formidler af det kreative stof. For med den ene hånd strør hun kunstnerisk tryllestøv, og med den anden hånd lærer hun jordnære og helt lavpraktiske redskaber fra sig. Så på hendes workshops får du lov at prøve kræfter med helt nye udtryk, der rammer lige dér, hvor øjeblikket sidder og hvor 
- sprogligheden kommer op på tæerne - og ligefrem kan få versefødder på
- ordene står i kø for at blive skrevet baglæns - måske i takt
- det rykker melodisk i både pen og papir 
- ordkløveri får en helt ny betydning - og kan endda ende med at blive sunget
....og måske kommer du til at grine så tårerne tisser i bukserne! 

Bentes workshops er værktøjskurser, der ikke kræver forkundskaber eller egentlige skriveerfaringer. Du kommer til at afvikle bekymringer og udvikle lysten til at formulere, og det er ikke spor indviklet. Det sker gennem en række kreative, effektive og underholdende skriveøvelser, som løsner op for den indre storyteller. 
Øvelserne kan anvendes lige godt, om det er prosa, poesi, sangskrivning eller årsberetning til direktionen, der skal skrives. En skovl er jo den samme, uanset hvad den skal grave i. 
Og kurserne er for både begyndere og øvede - amatører som professionelle. For bemeldte skovl er også den samme uanset hvem, der skal grave med den.


 

SANGskrivning! 
...er workshoppen med focus på sangskrivning, versefødder, takter og toner. Der arbejdes både med tekst og musik, så er din ambition at skrive en god konfirmationssang til lille Tobias' konfirmation, at udfolde dig som professionel sangskriver eller alt derimellem, så er det hér kursus noget for dig!
Og det er et sangskriverkursus fuld af skrivepraksis!
Det handler om ord og musik og ORD og rytme og ORD! Og udgangspunktet er den danske tekst. Du kommer til at prøve kræfter med helt nye udtryk, der rammer lige dér, hvor øjeblikket sidder.
Det er en workshop hvor ordkløveri får en helt ny betydning og ord, der aldrig før har mødtes bliver slyngveninder!
Der vil blive arbejdet med den tilsyneladende svære vej fra en prosatekst til en sang - en vej, der som så meget andet ikke kun handler om at ha' talent, men i lige så høj grad kan angribes fra en håndværksmæssig vinkel.

Du vil bl.a. få...


 

HISTORIEskrivning! 
Skriv f.eks. din historie til dine børnebørn
Få sproget gjort levende, så din eftertid vil elske at læse om dit liv.
Eller dine forældres, bedsteforældres eller andre i din slægt.
Eller brug dit eget liv som afsæt til det rene opspind.

Også Bentes 'Skriv historie' kurser er fulde af skrivepraksis for dig, der har noget på hjerte til din eftertid. Du dykker ned i din eller dine forfædres fortid og henter alle de gode beretninger frem. Og klæder dem så på i godt sprog og spændende formuleringer.

Og til det hele lærer du at brug alskens underholdende redskaber; bl.a. overraskende ordlege og indfaldsvinkler, der udvikler og driver gæk med fantasien. Du vil lære at bruge dit sprog, så der kommer farver, lyde og dufte både i og mellem linjerne.
Og det er hele tiden dig, der bestemmer hvad der skal skrives om; er det virkelighedens eller fantasiens verden, du vil nedfælde.

Bl.a. mange slægtsforskere har haft stor glæde af Bentes kurser.


 

TIDLIGERE KURSISTER udtaler:
"Bente er en meget nærværende og humoristisk underviser. Hun er både intuitiv 
og strategisk, når hun øser af en næsten uudtømmelig skatkiste af metoder, der fører dig ad helt nye veje i skriveoplevelsen. Jeg blev fantastisk inspireret til mit daglige arbejde og skal ubetinget deltage igen."
Anne van Leenen,  Aspekter, Kommunikation & Design
"...Bente møder sine kursister lige midt i nærværet, og med lethed, latter og gedigne 
redskaber, guider hun dem flere trin højere op ad skribent-stigen."
"...Bente får alle til at tage skridtet og komme på banen. Og både jeg og det danske sprog var blevet rigere!"
”... det forhøjer simpelthen livsglæden!”
Medlemmer af Greve Slægtsforsknings-gruppe                                         
OM BENTE som underviser

Uanset om det er sangskrivning eller historiefortælling, Bente underviser i, er det hele med udgangspunkt i skriveglæden og legen med ord. Og sådan arbejder hun også selv med sine sange og historier.
Det var bl.a. grundet de mange gode tekster, melodier og gendigtninger fra egen hånd, at Bente i 2004 modtog en Danish Music Award, og igen i 2007 og 2015 var nomineret til endnu en statuette - senest som "Årets sangskriver"! Og når hun nu på 34'te år synger sine sange for publikum, er det ikke sjældent at der, når sidste tone er klinget ud, lyder et stille "Wow!" fra stolerækkerne før klapsalverne bryder ud. Udover en medfødt gave til at lege med ord har hun også gennem tiden sat sig på skolebænken hos bl.a. Marie Bergman, Annette Bjergfeldt, Bo Skjoldborg, Lars Thur, Jacob Eriksen (TV2) og Eva Hillered.
HVOR OG HVORNÅR?

Bente laver fast mindst 4 gange årligt weekend-kurser i Glostrup i musikskolen SpilOp's regi, men det er også muligt selv at samle en gruppe, og tage kontakt for nærmere aftaler.

Hold i øvrigt altid øje med forsiden på denne hjemmeside, hvor det altid vil fremgå af Kalenderen, hvor Bente underviser næste gang.

For info om kursusdatoer, eller aftaler om nye kurser:

bente@benteogleif.dk

Tlf  2165 0163