Koncert
med
Bente og Leif
...et forrygende
viseshow!

Rul længere ned og læs et lille udpluk af anmeldernes ord


Festivals, spillesteder, musikforeninger, konferencer og årsmøder...
Klubber, kulturcentre, pensionistforeninger og medborgerhuse...
Jubilæumsfester, ferniseringer og runde dage...
Skoler, kirker, teatre, kursuscentre, kongresser og seminarier...

....er blot nogle af de steder, hvor Bente og Leif spiller deres koncerter.

Og anledningerne er ligeså mangfoldige. Her er et udsnit:
Offentligt tilgængelige koncerter i foreningerne og på kulturstederne.
Eftermiddags-arrangementer i senior-klubberne og pensionist-foreningerne. Konferencer, kongresser, kurser og årsmøder, der skal bruge et vedkommende og underholdende indslag.
Grundlovsdag, 1. maj, høstfesten og julen i December.

Og en koncert med Bente og Leif er et forrygende vise-show - en spændende musikalsk rejse i tid, sted og stemninger. Det er underholdning med holdning.
En koncert i Cabaret-form hvor sprøde kommentarer og vise ord blander sig med
sange fra Kure til Aakjær til Kure gennem både Leifs harmonika og Højskolesangbogen, samt meget andet godt. F.eks. smutter Björn Afzelius, Sigfred Pedersen, Halfdan Rasmussen og Benny Andersen også tit indenfor i repetoiret. Herudover tillige flotte instrumental-numre og harmonika-spil, som du ikke troede den kunne spilles.
Det er et positivt livssyn (uden hverken at blive lalle- eller ligeglade!) midt i al verdens elendighed ud fra devisen om, at det er bedre at tænde lys end at forbande mørket.
Humor og alvor hånd i hånd ... og det er ikke holdningsløse tidende!


Her er lidt i overskrifter om de særligt tilrettelagte koncerter Bente og Leif laver.
Og noget af det kan du læse mere om ved at klikke i menuen ude til venstre.


Jeppe Aakjær-koncerten "Som dybest brønd", der mest via sange, men også anekdoter og uddrag fra Aakjærs prosatekster, tegner et helhedsportræt af "Jens Vejmands" far.

Kirkekoncerten "Vise viser i kirken" der forløber som en vise-koncert, men er relateret til det kirkerum den foregår i.

Julekoncerten "Kom i julestemning før din nabo", hvor Leif's harmonika faktisk kan lyde som selveste orglet i kirken juleaften! Og Bente har englerøst - og nissemanérer!

Ældre-koncerterne - f.eks. "Når forårssolen skinner" og "Fra Jenle til Nyhavn - ad omveje!" hvor Bente og Leif nyder at få lov til at dele de gode gamle sange og melodier med en generation, der har lært at lytte.

Koncerter med det lokale kor - for Bente og Leif inddrager gerne lokale kor i deres koncert – både så koret synger med på nogle af deres sange og tillige får koret også en selvstændig optræden ved koncerten.

 Koncert-anmeldelser:

"Aftenens oplevelse var altså veloplagte Bente Kure og Leif Ernstsen!"
"Hun fortolker sangene med glød, indlevelse og humor."
"Leif lægger musik på som en mesterkok, der dekorerer måltidet."
"Prototypen på sang, guitar og harmonika kan De godt glemme alt om!"

Folkets Hus i Struer: Det blev en alsidig, varm og meget varieret koncert med de to sympatiske, omrejsende troubadurer, som strakte sig fra traditionelle folkeviser, over Bente's dejlige fortolkninger af Jeppe Åkjær, og til instrumental-numre, hvor Leif Ernstsen viste sin store spændvidde på harmonikaen. Man kan sige at de to kunstnere tog Struer både med storm og med en let, sommerlig brise. Smukt og engageret var det, hele vejen igennem.Publikum kvitterede for indsatsen med stående bifald, og det blev således en flot, dansksproget afrunding på sæsonen.

En formidabel aften i Hejlsminde forsamlingshus... en fantastisk god oplevelse…. tilskuerne var rørt til tårer og der var samtidig smil på alle læber…..Bente og Leif gav sig selv fuldt ud i det tæt besatte lokale……. sang, guitar og harmonika gik op i en meget fin højere enhed, og efter et par timers følelsesfyldt underholdning, gav Bente og Leif ekstranummer efter stående bifald!
Christiansfeld Avis

...en fremragende akkompagnetør: Leif Ernstsen på accordeon. Som alle virtuoser så lyder det enkelt og ser så nemt ud, når han falder ind med sine støttende kommentarer til Bentes sangstemme. Det er et meget charmerende par at være sammen med til en koncert
Chr., Dagbladet

En sommeraften på Rørvig Folkehøjskole: "Bente synger og spiller guitar og Leif
tryller med harmonikaen. Det er viser, sange og melodier - egne og andres. Sødmefyldt og skarpt - Luftiglet og dybt - Intenst, sprudlende og blidt. Intet under at de efterhånden er blevet verdensberømte i Danmark. Deres kunst er bevidstheds-baseret og det høres!" Ditte Markman, Rørvig Folkehøjskole

De to er i høj grad eksponenter for at bringe den nordiske visetradition i højsædet igen og genindføre det respektable i at være visesanger.
Leif Kirkvåg, formand for Visens Venner

Så snart Bente Kure løftede stemmen og slog guitaren an med Leif Ernstsens virtuose harmonikaspil som akkompagnement fyldte de to kunstnere rummet med den dejligste musik, livlig, livsbekræftende, inciterende og lige til at gå til!"
Herning Folkeblad

Det er sjældent at møde så positive mennesker som Bente og Leif. Men dem, der har mødt dem til en koncert, har også mødt og grebet den energi, de udstråler. De har noget på hjerte og sikrer dig, at der bliver fyldt op til bristepunktet inden de forlader dig igen... Dagbladet Arbejderen